
Pikkelöity punasipuli
Pikkelöidyn punasipulin hapanimelämaku sopii täydellisesti tulisiin ruokiin, kuten tacoihin ja muihin texmex-ruokiin. Se sopii hyvin myös aasialaiseen keittiöön. Lisäksi pikkelöiminen pitää sipulin tuoreena kauemmin. Muista, että pikkelöity punasipuli maistuu parhaalta, jos pikkelöit sen edellisenä iltana ja jätät jääkaappiin yön yli. Maukas ja ympäristöystävällinen on paras kombo! Hiilijalanjälki: n. 0,05 kg CO2e/annos
Valmisteluaika 15 mins
Ainesosat
- 2 kpl punasipulia
- ½ dl etikkaa
- 1 dl sokeria
- 1½ dl vettä
- 1 tl suolaa
- 10 kpl korianterin siemeniä
- 3 kpl laakerinlehtiä
Ohjeet
- Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola kattilaan. Lisää korianterin siemenet ja laakerinlehdet. Kiehauta seos ja anna jäähtyä.
- Kuori ja silppua punasipulit hienoksi, mielellään vihannesleikkurilla, mikäli sinulla on sellainen. Lisää silputtu punasipuli suljettavaan purkkiin.
- Kaada jäähtynyt seos punasipulin päälle. Sulje purkki ja laita jääkaappiin, anna tekeytyä mieluiten yön yli.
Maistuiko?Kokeile lisää Frankfulin upeita reseptejä!